Hoewel veel mensen tegenwoordig tegels in de tuin leggen, kan het heel mooi zijn om in een tuin juist te kiezen voor een ander soort pad. Hierdoor komen de contrasten beter naar voren, laat je ruimte over voor de natuur en loopt het regenwater ook nog eens beter weg. Met halfverharding in de tuin voorzie je jezelf van een mooi en stevig pad, waarmee je heel je tuin kunt doorkruisen én de juiste accenten kunt leggen. Hier vind je precies welk soort halfverharding het beste bij jouw tuin past.

Wat is halfverharding precies?

Allereerst een korte uitleg over halfverharding. Halfverharding is een pad dat stevig en hard is, maar toch een natuurlijke uitstraling biedt. Tegels en asfalt zijn vormen van verharding, halfverharding is dan dus juist een mix tussen kleine stukken steen en zand die gemengd en vervolgens gewalst worden. Hierdoor zit het stevig in elkaar, maar laat het wel nog altijd goed water door en komen er geen barsten in het pad. Een pad van halfverharding kun je in allerlei vormen plaatsen, waardoor je prachtige ronde lijnen kunt maken. Als je het niet in je tuin wilt hebben, kun je het alsnog gebruiken voor bijvoorbeeld een oprijlaan, omdat het zelfs auto’s kan dragen. Een stevig pad dus dat komt met alle voordelen van tegels, maar beter samenwerkt met de natuur er omheen.

Waan jezelf in een mediterrane droomvakantie

Bij een tuin waar vooral mediterrane sferen naar voren komen, past een rode kleur halfverharding prachtig. Deze terracotta kleur is de perfecte aanvulling bij je plataan of olijfboom. Daarnaast brengt het een mooi contrast aan tussen licht gekleurde stenen en beige kussens op je terrasmeubels. Een mediterrane tuin vraagt weinig onderhoud, omdat veel van de planten en bomen uit deze omgeving niet heel veel blad dragen en de opzet vaak ruim en open is. Een pad van halfverharding sluit hier perfect bij aan, omdat je er jarenlang van kunt genieten, zonder er echt naar om te hoeven kijken. Je hoeft je geen zorgen te maken om modderige plassen op je pad, het is een goede ondergrond om met een kinderwagen of fiets overheen te gaan én onkruid zal er moeilijk doorheen komen. Ideaal dus wanneer je liever ontspant in je tuin, in plaats van aan het werk moet.

Een zonnige vrolijkheid voor je kinderen

Heb jij jouw tuin mooi ingericht, zodat je kinderen er volop van kunnen genieten? Dan is een gele kleur halfverharding de perfecte manier om je kinderen wat sturing te geven. De gele kleur wekt de vrolijke en warme gevoelens op die zonnestralen ons geven, waardoor ze ideaal zijn om je tuin een mooie kleur mee te geven. Daarnaast kunnen je kinderen met een gerust hart met al hun speelgoed, zelfs de skelter, over het pad heen sjezen. Ook zorg je ervoor dat ze schoner blijven, omdat ze niet meer in plassen kunnen stampen die wel vaak op tegels blijven liggen. Dat is dus een win/win voor jou en je kinderen. De gele kleur brengt warmte en rust in je tuin, die waarschijnlijk vaak drukker is dan je had kunnen bedenken. Een mooi pad dus om in je tuin te laten leggen.

Toch liever strak en modern

Heb je juist een strakke en moderne tuin, waar veel tegels aan te pas zijn gekomen, maar wil je toch wat natuurlijke elementen toevoegen? Dan is halfverharding in antraciet kleur een mooie manier om alle elementen in je tuin met elkaar te verbinden. De grijze tint halfverharding zorgt voor een mooi contrast tussen je stukje natuur en de tegels in je tuin. Heb je toch ergens in je tuin prachtige bloembedden, dan doe je er goed aan om het pad langs de bloemen te laten lopen. Door de grijze tint springen de kleuren van de bloemen er juist nog meer uit. Ook tussen stukken gras zorgt dit pad voor een duidelijke afbakening die toch mooi verweven is met de natuurlijke stukken in je tuin. Zo heb je de perfecte mix om je moderne tuin toch natuurvriendelijker vorm te geven.