Ben je van plan om een waterontharder in je woning in Bergen op Zoom te laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk graag weten wat er nou eigenlijk zo fijn is aan een waterontharder in Bergen op Zoom. Er zijn ontzettend veel voordelen waar je rekening mee kunt houden, voor je portemonnee, je huid, je haar en je tijd. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje.

Je apparaten gaan langer mee

Kalk tast ontzettend veel dingen aan, waaronder de leidingen van je apparaten. Daardoor kunnen apparaten sneller kapot gaan, want de leidingen slibben dicht door de kalk in het water. Met een waterontharder heb je weinig tot geen kalk in het water, waardoor de leidingen dus niet dichtslibben. Huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines, vaatwassers en koffieapparaten gaan dan langer mee.

Het is beter voor huid en haar

Hard water, water met veel kalk, is niet goed voor de huid, omdat het je huid ontvet. Hierdoor wordt je huid droog en raakt het geïrriteerd. Ook voor je haar is zacht water veel beter. Shampoo, conditioner, douchegel en andere verzorgingsmiddelen zullen veel beter werken met zacht water. Je hebt ook minder product per keer nodig, waardoor je geld bespaart. Je huid voelt daarnaast zachter aan als je met zacht water gedoucht hebt.

Je hoeft minder schoon te maken

Door kalk raken oppervlakken, zoals je douchewand en kranen, aangetast. Kalk is daarnaast erg moeilijk te verwijderen, waardoor je vaak en lang schoon aan het maken bent. Met zacht water heb je geen last meer van kalkaanslag. En wat voor verzorgingsproducten geldt, geldt ook voor schoonmaakmiddelen: schoonmaakmiddelen werken beter in zacht water, waardoor je er minder van nodig hebt om schoon te maken. Ook hier bespaar je dus.

Je bespaart op je energierekening

Door kalk worden ook verwarmingselementen in je conventionele verwarming aangetast. Kalk hecht zich aan de verwarmingselementen en isoleert de warmte, waardoor de verwarming veel hoger gezet moet worden om effecten te voelen. Door een waterontharder in huis te halen, zorg je er dus voor dat je verwarming naar behoren blijft werken en niet aangetast wordt door kalk.