Waar een aantal jaren geleden een tuinhuis nog een plek was om de grasmaaier en het tuingereedschap in op te bergen, is dat vandaag de dag wel anders. Wellicht een beetje geholpen door de covid-crisis -waarbij we opeens massaal aan huis waren gekluisterd- zijn we het tuinhuis gaan omarmen. Mensen werken tegenwoordig meer thuis, waarmee tuinhuizen soms zijn omgetoverd tot een thuiskantoor. Maar ook een extra ruimte om lekker te relaxen zien we steeds vaker in een tuinhuis. En dan hebben we het nog geen eens over de mancave gehad. Het tuinhuis heeft daarmee de afgelopen jaren een flinke upgrade gekregen. Hoe jij je ‘gewone’ tuinhuis omtovert tot een tuinhuis van nu? Lees snel verder voor de must haves!

Lekker warm 

Allereerst is het belangrijk dat het tuinhuis echt lekker comfortabel is, belangrijk daarbij is dat hij enerzijds goed geïsoleerd is maar dat is in de koude winters niet genoeg. Daarom is verwarming ook belangrijk. Gelukkig zijn er steeds meer verantwoorde en hybride verwarmingsmogelijkheden op de markt. Denk aan elektrische straalkachels die ook nog eens duurzaam in verbruik zijn. Schaf deze warmtebronnen aan en zorg ervoor dat jouw tuinhuis ook in de gure herfst en winters lekker op temperatuur zijn.  

Elektriciteit 

Natuurlijk heb je voor die verwarming wel elektriciteit nodig, mocht dat er nog niet zijn dan is dat wel iets waarvan het goed is om snel actie te ondernemen. Zeker wanneer je ook wilt gaan werken vanuit je tuinhuis dan is dit een must have. Datzelfde geldt voor internet, vaak kun je dit gewoon gebruiken vanuit de woning. Maar het is soms wel nodig voor de snelheid om er een extra versterker in te bouwen. Haperend internet gaat je enorm irriteren. Maar naast dat je voorbereid moet zijn op kou en nattigheid, moet je natuurlijk óók voorbereid zijn om warme en zomerse dagen. Op deze dagen heb je geen verwarming nodig maar gooi je juist de deuren van je tuinhuis open. Op deze dagen is het juist heerlijk om een minicooler of mini koelkast in je tuinhuis te hebben. Het neemt weinig ruimte in maar voorziet je wel van heerlijke koude drankjes en versnaperingen. Ook een klein koffiezetapparaatje of waterkoker kan ontzettend handig zijn. Met maar een paar eenvoudige tools zorg jij er al voor dat je gedurende een werkdag, je werkkamer niet meer uit hoeft.  

Inrichting 

Een tuinkamer kun je ontzettend leuk en stijlvol inrichten. Omdat het vaak een losstaande ruimte is apart van je woning heb je de vrije hand om te kiezen qua stijl. Wil je het een oase van rust laten zijn? Ga dan voor veel lichte tinten in combinatie met natuurlijke producten. Wil je juist een heerlijke bohemian look? Ook dat kan en ga dan voor heerlijke kleuren en veel accessoires. Een tuinhuis is de perfecte plek om ook je creativiteit te laten stromen door voor tweedehands en vintage producten te gaan, het hoeft allemaal niet perfect! 

Kortom; een tuinhuis is een heerlijke toevoeging aan je huidige woongenot. Het kan net even dat extra beetje ruimte geven waar jij naar op zoek bent in je leven, zeker wanneer je veel thuiswerkt en een gezin draaiende houdt. Je kunt er voor kiezen dat je bijvoorbeeld geen beeldschermen en andere afleiding in je tuinhuis aanbrengt waardoor het een natuurlijke plek is om even helemaal te ontladen en eindelijk een keer dat goede boek te lezen. Een tuinhuis; eigenlijk voor iedereen een must!