De wereld van vloeren is groot, als je op zoek bent naar een nieuwe vloer kun je daarom al snel verdwalen in het aantal verschillende keuzes. Een optie die de afgelopen jaren sterk in populariteit is gestegen, is de PVC vloer. PVC, wat staat voor polyvinylchloride, is een type kunststof dat bekend staat om de duurzaamheid en om het onderhoudsgemak. We zullen je in deze handleiding helpen met het leggen van een PVC vloer. 

Waarom moet je kiezen voor een PVC vloer?

Voordat we in het proces van het leggen duiken, laten we eens kijken naar waarom u voor een PVC vloer zou moeten kiezen. PVC vloeren zijn zeer duurzaam en bovendien makkelijk te onderhouden. Dit maakt het type vloer geschikt voor de meeste ruimtes in je woning. Daarnaast is het voor gezinnen ook een zeer goede oplossing. Ze zijn waterbestendig, wat ze geschikt maakt voor vochtige ruimtes. Bovendien zijn PVC vloeren makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Het proces van het leggen van een PVC vloer

Voorbereiding van de ondervloer: Het leggen van een PVC vloer begint met het voorbereiden van de vloer eronder. Deze moet egaal, schoon en droog zijn om ervoor te zorgen dat de PVC vloer goed hecht. Eventuele oneffenheden kunnen doorwerken in de PVC vloer, het is dus van groot belang om de ondervloer goed egaal te maken. Het kiezen van de juiste PVC vloer: Er zijn verschillende soorten PVC vloeren beschikbaar, van lijmen tot klik-PVC varianten. Schakel een expert in om samen tot de juiste soort vloer te komen. Zo weet je zeker dat je hier geen overhaaste beslissingen en fouten in maakt. 

Leggen van de PVC vloer: Het leggen van de vloer gaat op verschillende manieren, afhankelijk van het type PVC vloer dat u hebt gekozen. Lijm-PVC wordt aangebracht met behulp van speciale vloerlijm, terwijl klik-PVC in elkaar wordt geklikt als een soort puzzel. Om kieren in de vloer te voorkomen is het belangrijk dat de planken strak tegen elkaar aan worden gelegd. Het aanbrengen van de afwerking: Na het leggen van de vloer kunnen er details worden toegevoegd zoals plinten. Dit maakt de vloer af en geeft het een mooie professionele uitstraling. 

Het leggen van de PVC vloer is al met al niet gemakkelijk. Hoewel het mogelijk is om dit zelf te doen, kan het inschakelen van een professional ervoor zorgen dat de klus goed en effici├źnt wordt uitgevoerd, waardoor u jarenlang kunt genieten van uw nieuwe vloer.