Tomaten kweken

Door admin
0 Reactie

Tomaten kweken is een interessante en zinvolle taak: het kan ontzettend veel verse, voedzame tomaten opleveren die beter smaken dan alles wat je in de winkel kunt kopen. Tomaten zijn gemakkelijk te kweken in direct zonlicht en smaken het lekkerst. Er zijn veel verschillende soorten tomaten die kunnen worden gekweekt, waaronder kersen, pruimen en steaks, elk met zijn eigen unieke fruit, smaak en culinair doel.

Hoe tomaten binnen kweken

Om succesvol tomaten te telen, heb je vruchtbare grond of turfvrije potgrond en een zonnige, beschutte plek nodig. Nadat de planten beginnen te bloeien, worden ze regelmatig bewaterd en wekelijks gevoerd met kaliumrijke meststoffen.

Tomaten zijn onderverdeeld in twee hoofdsoorten gewassen: gevestigd (struiken) en trostomaten. Heestersoorten worden meestal in potten of hangende manden geplant, met stengels die langs de randen uitsteken. Een trostomaten is getraind om groter te worden en wordt ondersteund door stokken of palen.

Als je een waakzame tomaat kweekt, heb je een stok zoals bamboe nodig om de plant te ondersteunen, en moet je de zijknoppen eruit knijpen om de plant vruchtbaar te houden op een centrale stengel. U hoeft geen tomatenrassen op voorraad te hebben.

Als je een beginnende tuinier bent, is het planten van struiktomaten een goed idee, omdat je ze niet hoeft uit te steken of te knijpen.

Hoe tomaten uit zaad te laten groeien

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

 

Related Articles

Leave a Comment