5 Planten die weinig licht nodig hebben

Door admin
1 Reactie
Plant weinig licht

Het is geweldig om af en toe de zon te laten schijnen, maar sommige (of alle!) Delen van ons huis hebben misschien niet de gelegenheid in contact te komen met zonnestralen. Een gebrek aan natuurlijk licht kunnen we meestal verhelpen met lampen, maar veel kamerplanten hebben direct zonlicht nodig om te overleven. Een simpele oplossing is om uw zonovergoten kamers in te richten met planten die geen zon nodig hebben.

Kamerplanten met weinig licht zijn geweldig voor plekken in een kamer die een vleugje groen nodig hebben, maar die voor de meeste planten misschien niet genoeg direct zonlicht hebben om te overleven. Alle onderstaande planten kunnen gedijen met indirect licht en de meeste kunnen gedijen bij kunstlicht.

Bekijk onze lijst met 5 planten die geen zon nodig hebben, zodat je het beste groen voor je huis kunt kiezen.

Beste planten die geen zon nodig hebben

1. Bromelia (Bromeliaceae)

Bromelia’s zijn tropische planten die meestal een levendige kleur hebben. Door hun unieke uitstraling en tropische uitstraling zijn ze een topkeuze voor kamerplanten. Bromelia’s zien er het beste uit op planken, op tafelbladen of zelfs op de vloer, afhankelijk van de soort.
De meeste soorten bromelia geven de voorkeur aan helder indirect zonlicht in plaats van direct licht. Indirect licht betekent dat de zon de plant niet direct raakt. Een voorbeeld van direct licht is als je plant buiten direct onder de zon staat, of als je je plant naast een open raam plaatst met de zon er direct op. Langdurige blootstelling aan de volle zon kan de bladeren van een bromelia beschadigen. Het is het beste om het dichtbij, maar niet direct voor, een raam te houden. Bromelia’s kunnen ook gedijen op TL-verlichting als er geen natuurlijk licht beschikbaar is.
 

2. Aglaonema

Aglaonemas zijn gemakkelijk te kweken en behoren tot de vele kamerplanten die geen zonlicht nodig hebben. Veel mensen zeggen dat het een geweldige plant is om mee te beginnen als de zorg voor kamerplanten nieuw voor je is. Oudere Aglaonemas produceren bloemen die lijken op calla-lelies en zien er het beste uit op de vloer naast meubels en vullen open ruimtes in huis op. Jongere Aglaonemas zijn compact genoeg voor bureau-, tafel- en plankdecor. Deze planten haalden ook de NASA-lijst met luchtfilterende kamerplanten, dus Chinese groenblijvende planten zijn zowel gemakkelijk te verzorgen als gezonde keuzes voor je huis!
 
De specifieke zonbehoeften van de Aglaonema zijn afhankelijk van de kleuren van de bladeren. Als je een plant met donkere bladeren hebt, geeft je specifieke plant over het algemeen de voorkeur aan weinig licht. Rassen met lichtere bladeren zoals roze of oranje geven de voorkeur aan medium licht. Net als veel andere planten op deze lijst, mag Aglaonema niet in direct zonlicht worden geplaatst om verschroeide bladeren te voorkomen.
 

3. Gietijzeren plant (Aspidistra elatior)

De gietijzeren plant wordt ook wel de barplant genoemd vanwege zijn winterharde karakter. Het kan een breed scala aan omstandigheden overleven, waardoor het een uitstekende keuze is voor zwarte duimen en drukke planteneigenaren. De rijke groene bladeren zijn perfect om elke hoek van de kamer te accentueren die een natuurlijk tintje nodig hebben.
 
Gietijzers zijn planten met weinig licht die bijna overal in huis kunnen overleven. Ze groeien langzaam, maar zijn ook erg moeilijk te doden. De enige vereiste is om ze uit direct zonlicht te houden om te voorkomen dat hun bladeren verschroeien of bruin worden. Als je je gietijzeren plant wat extra zorg wilt geven, veeg dan eens per week de bladeren af met een vochtige doek om het stof eraf te houden. Door schone bladeren kan het gemakkelijker de zon en al zijn voedingsstoffen opnemen.
 

4. Dracaena (Dracaena)

De dracaena is een veel voorkomende kamerplant die gemakkelijk in huis te verzorgen is. Deze plant is er in vele soorten en ziet er geweldig uit op planken, tafelbladen en als vloerdecoratie. De grotere variëteiten, zoals de dracaena massangeana, hebben een boomachtige uitstraling en werken vooral goed als vloerdecoratie.
 
Dracaena’s groeien het beste in helder, indirect licht, maar kunnen indien nodig overleven bij weinig en gemiddeld licht. Dracaena’s behoren ook tot de beste luchtzuiverende planten die de gifstoffen in uw huis kunnen filteren. Bekijk onze dracaena-onderhoudsgids voor meer diepgaande informatie over het verzorgen van uw dracaena.
 

5. Dieffenbachia

De Dieffenbachia is een prachtige plant die vaak worden aangetroffen in zowel huizen als kantoorruimtes. Ze worden domme stokken genoemd omdat alle delen van de plant giftig zijn. Daarom moet deze plant uit de buurt van huisdieren en kinderen worden gehouden. Het kan zwelling en andere problemen veroorzaken als het wordt geconsumeerd en kan jeuk veroorzaken als het sap de huid raakt. Bij correct gebruik met minimaal contact wordt het gevaar van deze plant geminimaliseerd.
 
Dieffenbachias kunnen gedijen tussen laag en hoog gefilterd licht, afhankelijk van de soort. Gefilterd licht verwijst naar zonlicht dat door iets anders schijnt, zoals een doorschijnend gordijn of raam. De meeste soorten kunnen overleven bij laag gefilterd licht, maar afhankelijk van de variëteit zullen ze mogelijk niet blijven groeien. Controleer nogmaals welke soort je domme stok is om te zien aan wat voor soort licht hij de voorkeur geef. Voor meer informatie en trends raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de blog Choose Beautiful!
 
Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

1 Reactie

Kamerplanten - onlinekweken.nl oktober 1, 2020 - 6:20 pm

[…] aan direct zonlicht. Groene planten zoals slangenplanten en pothos doen het allebei goed bij weinig licht, en ze voegen een vleugje kleur toe om elke kamer van saai tot fantastisch te maken.Op zoek naar […]

Reageren

Leave a Comment