Mini Vetplanten

Door admin
0 Reactie
vetplanten

Alles wat mini is, is automatisch onweerstaanbaar, zoals een minipaardje, koffiemok, schoen of zelfs een paperclip! Er is een hele wereld aan mini-items die klaar staan om door jou verkend te worden. Van alle mini-items om uit te kiezen, zijn onze favorieten mini-vetplanten. Ze passen in elk hoekje en gaatje en bieden een betoverende weergave. Vetplanten zijn ook onderhoudsarm, waardoor ze een probleemloze keuze zijn voor huwelijksgunsten en wanddecoraties.

Als je eenmaal begint met het verzamelen van mini-vetplanten, stop je misschien niet! Bekijk onze leuke ideeën hieronder om al je mini vetplanten te laten zien.

Vetplanten verzorgen

Mini vetplanten zijn… je raadt het al, een mini-versie van een vetplant van gemiddelde grootte. Hoewel sommige vetplanten hun hele leven klein kunnen blijven. Voor die vetplanten die uit het miniatuurstadium kunnen groeien, kan het vermeerderen van een ander in zijn soort de groei belemmeren. Dit kan eenvoudig door een stevig blad af te breken en in grond met wortelmassa te steken.

Een andere tip om uw vetplanten langer kleiner te houden, is door uw vetplanten water te blijven geven met een meneer- of spuitfles en ze niet de hele dag in de volle zon te zetten. Hierdoor blijven je mini vetplanten bloeien en schattig van formaat! Over het algemeen groeien vetplanten van nature langzaam, maar je kunt de groeisnelheid nog verder verlagen door je mini-vetplanten op een droge en koele plek te plaatsen. Raadpleeg onze onderhoudsgids voor vetplanten om de beste plantouder ooit te zijn.

De beste mini vetplanten

Dit is geweldig nieuws, want al je favoriete vetplanten hebben een schattige versie van zichzelf. Sommige vetplanten werken mini beter dan andere, omdat sommige langzamer groeien of voor altijd klein blijven. Hieronder een aantal vetplantjes.

Zebra Haworthia

De zebracactus heeft witte hobbelige strepen langs de vingers van zijn groenblijvende bladeren. Het wordt meestal niet groter dan vijftien centimeter, wat betekent dat het misschien nooit uit het miniatuurstadium komt!

Sempervivum

Deze vetplant heeft meerjarige, groenblijvende rozetten en wordt meestal niet erg hoog. Het kan zelfs zijn hele leven ongeveer 2,5 cm lang blijven! Het wordt geleverd in een assortiment van kleuren en heeft bijna geen tot bijna geen water nodig. Hij geeft de voorkeur aan een zandgrond die goed afvloeit, en hij houdt van de zon.

Luchtplantje (Tillandsia)

Luchtplanten hebben geen aarde nodig, dus geen rommel. Als dat niet genoeg was om u ervan te overtuigen er een te kopen, raad eens? Ze kunnen ook overal worden geplaatst. Veelvoorkomende toepassingen voor luchtplanten zijn onder meer het ophangen in houten of glazen containers. De enige vereiste is om ze af en toe met water te besproeien.

“Levende steentjes” (Lithops)

U hoeft zich nooit zorgen te maken dat deze vetplant uitgroeit tot een volwassene, deze vetplant blijft graag klein. De vetplant “levende steen” heeft twee dikke bladeren, waarbij elk blad eruitziet als een kiezelsteen. Van tijd tot tijd kan de plant een paar kleine jongen of bloesems produceren.

Hoe lang kunnen vetplanten in kleine potten blijven?

Afhankelijk van de groeisnelheid van elke vetplant soort, kunnen minivetplanten in hun kleine potten tussen een paar weken tot een paar maanden – soms zelfs jaren! De meest voorkomende tekenen dat je jouw baby-vetplant moet verpotten, zijn als de wortels de pot breken of dat de wortels uit de bodem van de pot steken.

Hoe houd ik mijn vetplanten klein?

Door je vetplanten in kleine potten te planten en ze in een droge en koele omgeving te plaatsen, blijven ze langer mini! Door ze minder vaak water te geven en in de indirecte zon te plaatsen, blijft de plant ook klein.

Hoe lang leven mini-vetplanten?

Minivetplanten kunnen met de juiste zorg enkele maanden en zelfs jaren in leven blijven. Het belangrijkste om op te merken is dat sommige mini-vetplanten uiteindelijk willen groeien en mogelijk een grotere ruimte nodig hebben om te gedijen en in leven te blijven.

Hebben vetplanten diepe potten nodig?

Een vuistregel voor kleinere vetplanten is dat de pot minstens 10 cm diep moet zijn en een goed afvoergat moet hebben waar het water doorheen kan. Grotere vetplanten hebben mogelijk een diepere pot nodig om te gedijen, van 15 tot 20 centimeter.

Related Articles

Leave a Comment